vrijdag 30 juli 2010

Antelope Canyon en Lake Powell

Hellow!

Na Monument valley maakten we een kleine tussenstop bij het Navajo Tribal Monument. Ergens diep verscholen in een stukje canyon staan nog lemen huisjes, met stenen gemaakt tegen de rots in een holte waar de zon amper komt. De korte wandeling naar het uitzichtje was het wel waard. Te bedenken dat de indianen dit bouwden rond 1200 en dat ze pas rond 1900 herontdekt werden door den 'Amerikaan'. Goe verstopt dus! ;o)

Vanuit Page maakten we een uitstapje naar Antelope Canyon. Eigenlijk een smalle spleet tussen de rotsen waar regelmatig nog water doorstroomd en waar je als het droog is door kunt wandelen. Het klinkt maar vreemd maar het is er echt prachtig! Met de zonnestralen die eerst zacht en dan recht in de canyon schijnen, kleuren de rotsen oranje en op het perfecte moment ook paars en blauw (maar wij waren er net iets vroeger). De rand van deze canyon is mooi afgerond en er zijn golven in te zien, de Navajo's zien in de vorm van de rotsen ook verschillende figuren... met de nodige portie fantasie zagen wij ze gelukkig ook! Bekijk de foto's maar. Kheb m'n uiterste best gedaan om de camera stil te houden! We reden er trouwens met een 4X4-jeep heen, achterin met nog wat toeristen. Twas zo ne keer eens wat anders dan heel traag met onze voiture over het zand en de bulten te rijden!

Na een lunchpauzeke was het de beurt aan Lake Powells, gelegen in Glen Canyon. Het meer was vroeger gewoon een deel van de canyon waar een rivier doorstroomde. Na het bouwen van de dam duurde het 17 jaar eer het water van de rivier het meer vulde. Dat is nu 800feet diep, in het zwembad kan ik bij 7feet al niet meer aan de grond dus vrij diep! En de rotsen die er nog uitsteken zijn zeker een boottochtje waard!

Wederom genoten van de natuur en goe gelachen met de wind in onze haren!!!

_ _ _

Antelope Canyon is also a Navajo Indian Monument (as Monument Valley). At the entrance you get an indian guide who drives you up to the canyon in a Jeep. (We got hugged by an indian woman because we ,polite as we are, gave our seat away). Inside the canyon the ray of the sun colours the walls and shows special shapes. The indians see this as a cathedral and find different figures in the walls like coyotes, presidents, the devil,...(see our pics). You need a lot of imagination to see the presidents, I saw mostly waves... :o)

Lake Powell is actually a canyon filled with water by a dam. It took 17 years to fill the canyon. The lake is used as a recreation park and provides city's as LA, Salt lake city,... of water. We took a windy boattrip (as you can see by our hair on the photo's).
PS: Mister Powell is the first one to row the entire Colorado River back in 1896, wich he did with 1 arm (war veteran). He also named many places near the river such as Grand Canyon.

1 opmerking:

  1. beelden om te tekenen en dan te vragen wat is dat, zo'n mooie rotsen en zo'n geweldig mooie kleurschakeringen!!! enfin, jullie foto's zijn geregeld prachtige schilderijen!!!
    die mutti geniet mee!

    BeantwoordenVerwijderen