zaterdag 31 juli 2010

Oatman @ Route 66

Haawdieheej!

Zoals het een echte toerist met wat tijd beaamt, deden we vandaag een stukje van 'the historical route 66'! En wel richting Oatman! Een klein goudzoekersstadje dat ergens tussen de bergen in de hitte ligt te liggen. 1 straat met nog oude huisjes en ezels die er vrij rondlopen (ze zagen er goed verzorgd uit dus die zullen wel elke avond terug in hun stal gezet worden...). Vroeger bruisde het hier van actie, het ligt namelijk in de 'goudader-omgeving' van Arizona. Als je er doorloopt kan je je wel inbeelden hoe het er vroeger aan toeging, gelukkig is er nu elektriciteit en airco want bij 118°F was het weer lekker warm buiten! Een stadje dat volledig op het toerisme draait, als die niet meer zouden komen, wordt dit ook een 'ghost town'.

Route 66 was weer heerlijk rijden! Een weggetje door de bergen met de nodige afgronden waar je tegen 15à20 mijl per uur doorrijdt. Lekker cruisen dus! Onderweg een paar oude ingangen van goudmijnen gezien, veel postbussen en minder huizen, een autowrak dat op de helling lag, ne roadrunner! (= veel kleiner dan we dachten), de properste 'dixie-toilet' ooit tegengekomen! en vooral veel ruw berglandschap met cactussen en witte zandweggetjes. Een echte must dus!

Om je verbeelding wat te helpen, staan er wat foto's van op picassa, te vinden via de link, rechts naast dit bericht!
_ _ _

Today we drove a little part on the historical Route 66! This we did on our way to Oatman. Route 66 was very cool, beautyful landscape with cactus (what is the plural of cactus? Cactuses??) and curvy roads between the mountains. And some goldmine's.

Oatman sepose to be a ghost town but it is nothing like that at all. It looks like a cowboytown like in the movies: donkeys running around, a saloon, some old cars and stuff. Very strange but interesting to see... The funniest thing happend in Oatman. I was looking at some donkeys and one of them started to run really fast. I kept my eye on it and saw it running towards Anke, who was taking a picture. She jumped up and ran in my direction for protection. Hahaha... It was so funny, Anke beeing chased by a donkey...

Anyway, we ate dinner at a pink/babyblue diner and are preparing for the 6 hours trip to San Diego tomorrow.

vrijdag 30 juli 2010

Grand Canyon

Ons korte bezoekje aan Grand Canyon...

Dadiziernitedoen!!!! Kheb hier al meer bliksemschichten gezien dan heel m'n leven in België m'n gedacht! 't Was weer van da. toekomen op de camping, beetje bewolkt met wat zon ertussen, tent opzetten, iets eten en ... Jaja, regen! T-storms noemen ze dat hier. Ge ziet al van ver een grijze grote wolk aankomen waarin ge wel zeer schone bliksemschichten naar beneden ziet schieten maar die dreigend op u afkomt. Dan is er een ferme regenbui en met wat chance vliegt die wolk gewoon verder en is er niet meteen een andere te zien. Wij hadden minder geluk. Geen stukje blauw te zien aan de hemel, heel de dag regen en in de late namiddag even een drogere periode met wat flauw gedruppel waarin we dan toch even een stukje van de rim afwandelden.

Bon, de wandeling naar beneden in de canyon lieten we maar voor watie was. Die is best wel stijl en op een smal padje zigzag naar beneden (zelfde padje dan ook weer naar boven natuurlijk) dus dat leek ons niet zo veilig met al die modder! Gelukkig kan je hier een I-max film zien over de Grand Canyon, zijn/haar eerste bewoners en hoe de Colorado (rivier die door de canyon loopt) werd overwonnen door de mens en zijn vaartuigen (na de nodige doden en vermisten). Veel beelden werden genomen vanuit een vliegtuigje dat door de canyon vliegt dus we zijn er op die manier dan toch ook ingeweest!

Niet veel foto's van deze natuurpracht dus maar we beloven er nog veel te trekken in California!!
_ _ _

It was a short visit to the canyon although we had 2 days planned. it was the rain wich made our visit short. The first night in Grand Canyon we had a terrible sleep because of the rain. Our plan was to wake up at 6 and take a hike down the canyon, but when we woke up: the sky was grey and it was still raining (to dangerous to walk thru the mud down the canyon).

So what did we do? We saw the Imax movie about the Grand Canyon (really cool). It's like you fly above the river and canyon. And in the afternoon we did a short trail on the rim of the canyon, where we got a super view on the canyon.

I found a book with trivia and fun facts about the canyon:

Wich is more dangerous @ GC camera's or lighting?:
camera's: every year people fall into the canyon while finding the right pose and take one step
to far back!


Antelope Canyon en Lake Powell

Hellow!

Na Monument valley maakten we een kleine tussenstop bij het Navajo Tribal Monument. Ergens diep verscholen in een stukje canyon staan nog lemen huisjes, met stenen gemaakt tegen de rots in een holte waar de zon amper komt. De korte wandeling naar het uitzichtje was het wel waard. Te bedenken dat de indianen dit bouwden rond 1200 en dat ze pas rond 1900 herontdekt werden door den 'Amerikaan'. Goe verstopt dus! ;o)

Vanuit Page maakten we een uitstapje naar Antelope Canyon. Eigenlijk een smalle spleet tussen de rotsen waar regelmatig nog water doorstroomd en waar je als het droog is door kunt wandelen. Het klinkt maar vreemd maar het is er echt prachtig! Met de zonnestralen die eerst zacht en dan recht in de canyon schijnen, kleuren de rotsen oranje en op het perfecte moment ook paars en blauw (maar wij waren er net iets vroeger). De rand van deze canyon is mooi afgerond en er zijn golven in te zien, de Navajo's zien in de vorm van de rotsen ook verschillende figuren... met de nodige portie fantasie zagen wij ze gelukkig ook! Bekijk de foto's maar. Kheb m'n uiterste best gedaan om de camera stil te houden! We reden er trouwens met een 4X4-jeep heen, achterin met nog wat toeristen. Twas zo ne keer eens wat anders dan heel traag met onze voiture over het zand en de bulten te rijden!

Na een lunchpauzeke was het de beurt aan Lake Powells, gelegen in Glen Canyon. Het meer was vroeger gewoon een deel van de canyon waar een rivier doorstroomde. Na het bouwen van de dam duurde het 17 jaar eer het water van de rivier het meer vulde. Dat is nu 800feet diep, in het zwembad kan ik bij 7feet al niet meer aan de grond dus vrij diep! En de rotsen die er nog uitsteken zijn zeker een boottochtje waard!

Wederom genoten van de natuur en goe gelachen met de wind in onze haren!!!

_ _ _

Antelope Canyon is also a Navajo Indian Monument (as Monument Valley). At the entrance you get an indian guide who drives you up to the canyon in a Jeep. (We got hugged by an indian woman because we ,polite as we are, gave our seat away). Inside the canyon the ray of the sun colours the walls and shows special shapes. The indians see this as a cathedral and find different figures in the walls like coyotes, presidents, the devil,...(see our pics). You need a lot of imagination to see the presidents, I saw mostly waves... :o)

Lake Powell is actually a canyon filled with water by a dam. It took 17 years to fill the canyon. The lake is used as a recreation park and provides city's as LA, Salt lake city,... of water. We took a windy boattrip (as you can see by our hair on the photo's).
PS: Mister Powell is the first one to row the entire Colorado River back in 1896, wich he did with 1 arm (war veteran). He also named many places near the river such as Grand Canyon.

maandag 26 juli 2010

Momument Valley

Gegroet allen!

Als er 1 ding is waar mijne mond echt van openviel... Dan was het het uitzicht op Monument Valley wel! Zelfs een beetje ontroerend, zo mooi!


We zagen de 'monumenten' al van ver in de auto, vanuit de auto dan ook al veel foto's proberen te trekken maar dat gaf natuurlijk niet echt weer wat het moest. En dan, vanop onze camping, tussen 2 bergen door een prachtig zicht op de vallei... Echt super! 's Morgens nog veel te moe uit uw tent kruipen en een prachtig uitzichtje wenst u goeiemorgen... Ge zijt meteen goed gezind! We sliepen in Gouldings Campground, Gouldings is de naam van alles dat net aan de overkant van de ingang van het park is. We aten dan ook met een geweldig uitzicht op de vallei in Gouldings Diner!


Na het opzetten van onze tent en een lekkere lunch dan toch maar het park zelf in. Eén route kon je met de wagen doen, een andere route mocht enkel als je je inschreef voor een tour. Dus wij, oké, dan doen we gewoon wat we zelf kunnen! Na de nodige foto's vanop de uitkijk aan het visitercenter was het dus aan ons. We zagen dat de weg in de vallei 'gene macadam' was maar we hadden al eerder op een zandweggetje gereden dus hopla! Ja wadde! Na de eerste bocht was het al duidelijk dat deze weg misschien ooit plat was maar ondertussen vol putten en bulten zat. Sommige stukken reed je echt gewoon over de rotsen. Een avontuur op zich! Aan onze eerste stop waarna een stijle bocht volgde was duidelijk dat deze bocht geen doetje was, we hoorden wielen zotdraaien in het zand, het was zelfs een beetje fille. Je zag de chauffeurs echt kijken naar elkaar van 'manmanman, zaaaalig!' En de passagiers 'oh my god!!! Pas opé!!!!' Bon, we zijn geen doetjes en iedereen reed er blijkbaar met een gewone auto door dus, wij kunnen dat ook! Heeeeel voorzichtig naar beneden, geen probleem, wel heel even de grond geraakt met de voorste bumper maar ja, daar dient 'n bumper vooré! ;o) Na deze bocht echt puttenputtenhobbelputtenhobbel... Die jeepkes enzo met 4X4 sjeezden erover alsof het niets was, al de rest had er toch iets meer moeite mee. En we zaten nog maar helemaal int begin van de route! Na even informeren over de route bij een Indiaan die een groep rondreed toch maar besloten om terug naar boven te rijden en het niet te riskeren om op deze weg iets voor te hebben met ons huurautootje. Als we dan de hulplijn moesten bellen... Dan wast payer! Met een huurwagen moogt ge niet op 'unpaved road' wat onmogelijk is want dan zouden we bijna geen camping opmogen... Maar bon. Terug naar boven dus. Het stijle bochtje was best wel spannend. Van links naar recht over de weg, zoeken naar het pad met de minste putten in of een manier zoeken om die putten tussen de wielen te krijgen in plaats van er in te rijden... Chloé zat heel gespannen mee te kijken naar de baan en mee te navigeren, ik vond het best wel leuk! Zo ne keer iets anders dan een lange baan door de woestijn ofzo! ;o)


Soit, dit terzijde. Monument Valley was dus gewoonweg superfantastischprachtig! Volgende stop is Page, bij Lake Powell en Glenn Canyon!


Is het daar nog steeds lekker warm? Al genoten van een welverdiende vakantie? Laat maar weten hoe het daar isé!
Groetjes van ons!


_ _ _


Wow! Spectacular!! Really the background of a Western movie. you can see the Monuments miles ahead before you actually arrive @ the park. Visiting the park was an adventure itself. Our Trotterguide told us that we could visit the park by car, so we did. But the road was in horrible condition, filled with bumps and rocks. So we did a 3 miles per hours rallyrace (off road). Anke was the talented driver but we did turn back before seeing the whole park. Just to be sure the we could return the car in 1 piece.



We had a great diner @ Gouldings dinner. Where you got a panoramic view on the Monuments. We got lucky to see a rainbow shining from one of them. The waitress said: two weeks ago there were 2 rainbows crossing over eachother.


When we got back to our tent, it was filled with red sand of a minor sandstorm... Luckely this was our (4 now) last night camping, tonight we get to sleep in a real bed!


Kisses and hugs

Arches National Park en Canyonlands

Na Bryce Canyon rijden we terug naar het zuiden richting Moab, een klein 'stadje' vlakbij Arches en Canyonlands. 2 prachtige natuurparken die weer helemaal anders zijn dan de vorige.

Zoals de naam 'Arches NP' al doet vermoeden, zien we hier enkele prachtige bogen uit rood gesteente waaronder 'landscape arch', een van de langste ter wereld. Het is niet te geloven dat deze dunne boog hier nog steeds staat! In 2008 is het 'boog-stuk' van één van de mooie natuurfenomenen in dit park naar beneden gevallen. Het duurt zo lang eer ze ontstaan door erosie en weet ik veel wat nog en in een knip kan het zo naar beneden vallen. We hebben er dus met volle teugen van genoten en veel foto's getrokken! De rode ronde rotsen deden ons denken aan de Olgas in Australië. De gevallen boog dan weer aan de 12 Apostles aan Great Ocean Road in Aus, dat zijn er ook geen 12 meer als het ware. De natuur, 't is toch iets prachtig en constant in verandering!

Na een heerlijke sandwich in een diner in Moab hadden we nog tijd genoeg om op ons gemak langs de viewpoints in Canyonlands te rijden. Het is echt het kleine broertje van de Grand Canyon. Hier zie je de verschillende plateaus wel beter daar de canyon veel breder is en de Green River die hier loopt wat kleiner. Maar weeral de moeite! En ook hier nog een mooie 'arch'. (doet me toch altijd aan piraten denken als ik het woord moet uitspreken... ;o)

Na het iets frissere Bryce is het hier weer snikheet, dus na onze bezoekjes genieten we nog van een verfrissende duik in het zwembadje aan onze camping. De meeste campings waar we logeren hebben gelukkig een zwembad, al is het maar ne postzegel groot, heerlijk om je lichaam toch even in te laten afkoelen zodat je na zonsondergang een beetje frisser door het leven kan...

We zijn al 2 weken onderweg, we zijn elkaar nog niet beugezien en genieten nog steeds van onze roadtrip!
_ _ _

Moab is a town close to 2 National Parks Arches and Canyonlands. From Moab we visited those 2. In Arches there are several spectacular natural arches (made by wheather and erosion). You can see the largest one in the world= Landscape arche about 52meters long!!Check out our picture underneath the arche. if you visit the States, defenitly visit this park. Very impressing! Very hot though (desert climate).

Canyonlands is also very cool. You can say it's Grand Canyons little brother. This is the place where the Colorado and Green river meet, leaving us with an amazing view of different canyons. it's really hard to describe how far you can see and how stunning the view is.

Both parks also have different trails from 15 minutes to X hours wich makes it easy to visit 4 everyone.

Tomorrow we'll find ourselfs in the decor of a Western movie @ Momument Valley. I'll take my first steps on Indian ground.

zaterdag 24 juli 2010

Zion en Bryce Canyon


Natuur, pracht, ongelooflijk mooi, heel anders, warm, onweersbuien, ... Twee natuurparken die op anderhalf uur van elkaar liggen en alletwee een heel eigen identiteit hebben!


In Zion Canyon sliepen we voor de eerste keer in ons tentje, een avontuur op zich, en was het nog steeds lekker warm! We namen de shuttlebus en deden elk viewpoint aan, overal voor ne foto en enkelen voor een korte wandeling zoals 'weeping Rock'. Hier komt eeuwenoud water druppelgewijs uit de rotswand naar beneden, mooi om zien en meteen een zeer welkome verfrissing! In tegenstelling tot wat je zou verwachten van een canyon rijd je in Zion rond in de vallei en moet je omhoog kijken naar alle pracht. De typische rode rotsen en bergen met groene bomen en een rivier die door de vallei loopt. Helemaal anders dan Yosemite en mooi in zijn eigenheid!


Toen we in Bryce Canyon toekwamen, hadden we nog net genoeg tijd om onze tent op te zetten en op de typische 'tafel met bankjes' onze lunch te verorberen voor de bliksemschichten en de donder de regen aankondigden! De rest van de namiddag toch maar even langs het visitorcenter en al eens bekeken welke wandeling we konden maken, voor de eerste keer ge'camping-kookt' en 's avonds in de tent naar een filmpje gekeken (luxebeesten dat we zijn!).

De volgende dag werden ook enkele buien voorspeld maar die bleven gelukkig uit! Het maakte natuurlijk wel dat het lekker fris was en ideaal voor wandeling door de mooie piekrotsen die zo typisch zijn voor Bryce. Even rood als Zion maar hier waren de viewpoints bovenaan de rim en maakten we in de canyon een fantastische wandeling met de nodige foto's! Even doorklikken naar mijn recente foto's is dus de boodschap!

Na de wandeling besloten we naar een echte rodeo te gaan. Amerikaanser kan het niet! Een echte show met commentator, 'bullboys'(gaan tussen de gevallen cowboy en de stier staan zwaaien en roepen ter bescherming), animatorclown (was helemaal niet grappig maar bon), rodeocowboys (van 5 tot ... jaar), veel ge-yeeeeehaaaaa!!!!! en ook wat ge-oeoeoeoeoeoew!!!! (= boeh!). De moeite dus voor ne keer!


Het was dus weeral de moeite, hop naar Arches Canyons en Canyonland!

_ _ _


Bryce Canyon is amazing! It is basicly one valley with red rocks that look like towers in different shapes. Really nice to have an overview of the valley! They made 2 special viewpoints Sunrise and Sunset. We took a walk between the 2 points. First we walked down from sunrisepoint, into the valley (wich was so cool because you get to stand between the towers). We took some great pictures. From the valley we walked back up to sunsetpoint (a road with a lot of curves!!) Tired of walking we did some more viewpoints by car.

At night we saw a rodeo game wich is not only men riding on wild horses but also a little kid (I think he was about 5 years old) riding a sheep. The teeners rode on calfs and little bulls. Then it happened, the cowboy fell of the bull and the bull kicked him in the ribs. Immediatly he was taken care off and an ambulance picked the young cowboy up. It didn't seem that bad, he just needed to have a check up by a docter... By the time i m writing this we are watching tv. On the news there is a story of a professional rodeodriver who got hit in the head...He will have some serious ingeries. Dangerous sport if you ask me.


After the accident the show continued with some lasso throwing and kids doing horses races. It was a spectaculair night for us...


Groetjes van ons!

donderdag 22 juli 2010

Las Vegas

Las Vegas...

De neon-stad, steeds verlicht, snikheet, 24/24 kan je er zo goed als alles doen en vinden, eten, drinken, gokken, shows kijken, feesten, shoppen, ... Waanzinnig gewoon!

We kwamen er in de namiddag toe, ingecheckt in ons hotel/casino 'Hooters' meteen een douche genomen (kwamen van Death valley) en dan terug de hitte in. Het was er echt zo warm dat je het ene casino na het andere binnenloopt en meteen een diepe zucht laat als je de eerste koelte van de airco over je voelt gaan. Na dineren in MGM Grand lopen we een stukje van the Strip af en duiken de 'Krave' binnen. Een leuke discotheek, 'womens only on Friday', dankzij de airco toch goed staan shaken en voor de eerste keer niet om 9uur ons bed in! eindelijk van die jetlag vanaf...

Na heerlijk uitslapen in een kingsized bed en genieten van een brunch met bubbels de rest van de Strip afgewandeld, weer van 't ene in't andere casino wegens nog steeds hothothot! En 's avonds... 'Crazy Horse Paris' show in MGM Grant!!! Echt, sit back, relax and enjoy the view! ;o) 't Was echt een fantastische show en we zaten helemaal vooraan aan een tafel voor 4, de andere 2 gingen schoon opzij voor ons dus een beter zicht konden we niet hebben! Na de show gegeten in New York New York, een gokje gewaagd in MGM en dan moe maar volledig genoten van LV ons bed in!

Jaja, 'what happens in Vegas stays in Vegas'... we snappen waarom! Echt een zalige stad!

Voor we richting Zion Canyon rijden, houden we halt in een outlet shoppingcenter. Veel merkwinkels met superlage prijzen... Jep, ketchingketching.... Alles terug meekrijgen is een probleem voor later! ;o)
_ _ _

Lights, GoGoGirls, Outlet shopping, parties and Gambeling. Anything a girls heart desires!

We arrived in the heat of the afternoon and checked in @ Hooters Casino Hotel and chicken wings diner! Our room 1849 was on the 18th floor with a nice view on the Strip (Las Vegas boulevard). It's got its name because you can loose your money, get stript down to your shirt! But no worries, if you loose your entire fortune, the casino pays your ticket back home!

You probably wanna know what we did? Well, the first night we booked our tickets for The Crazy horse show at the MGM Grand. We walked around in 'New York New York', eat dinner at a jungle looking restaurant where every hour a real fake tropical storm passes by including the loud noises of monkeys and elephants, flashing lights and so on. PS: The statue of the elephant was flapping with his ears during the noises!! We walked a few meters further on the Strip looking for 'Krave', a gay disco with on Fridays a girls night. Thank god it was Friday! It was an awesome party with GoGo girls (kinda like CdL but in Vegas!) We went to bed for the first time without a jetlag!

On Saterday we walked towards the Bellagio to watch the fountains-show and walked on in and out the amazing casino's. Everything is huge and even more huge! We walked on until our feet hurt (we didn't even made the end of the Strip, that's how big everything is!) and took a cab back to the hotel te get dressed properly for the 'Crazy Horse' show. What a show!!! I recommand you to take a sneak peak on the website!

Of course we gambled some of our money, Anke was a much better player than me, she ganed 16$, but I got to play 'the sex and the city'-slots so that's ok!

Our last day in Vegas we did some serious outlet shopping. they have the biggest outlet shopping of the USA (kinda like MaasMechelen village but in Vegas!;o) So much bigger!!

Things I noticed @ Las Vegas:

  • you can see a drunk person every time of the day... and night
  • you can get breakfast every time of the day ...and night
  • you can get free tickets to the coolest parties
  • limousines drive around like cabs
  • we saw 2 guys getting arrested (real American style) for steeling 4 bottles of liquor

Viva Las Vegas,

Anke en Chloe

zondag 18 juli 2010

Death Valley

Hawdy! That's how they welcome you in Mammoth Lakes...

Van hieruit vertrekken we richting Death Valley! Nog een eindje rijden en vlak na Lone Pine naar links, de woestijn in! We hebben 15 liter water mee, eten in de coolbox en onze naftbak is volgetapt, klaar voor het avontuur!



We hebben er blijkbaar 'n goede dag voor uitgekozen, 130°F voorspeld en het is te merken! Bij de inkom van het park staat een bord 'EXTREME heat danger' en dat terwijl er en kilometer ofzo naast dezelfde baan een lange grijze wolk hangt waar af en toe een donder en bliksemschicht uitkomt. Ah ja, op de bergpas met de nodige afgronden scheerde er helemaal 'Topgun'-gewijs een F-16 over ons de diepte in, al draaiend en echt recht naar beneden. Waar zo'n woestijn al niet goed voor is! En op diezelfde pas reden we een jogger voorbij... Even teken gedaan of alles wel oké was maar de volgwagen reed voorop dus alles oké. De zotten zijn de wereld nog niet uit! Zo zagen we er trouwens 2, blijkbaar is er een 'Badwater'-marathon, onze eerste stop trouwens. Een plaats die 855 meter onder het zeeniveau ligt. Je kan hier een zeer korte wandeling 'ondergaan' naar een grote witte zoutvlakte maar dat was buiten de hitte gerekend! We zijn er nét niet geraakt, we waren misschien hooguit 8 minuten uit de wagen, verder ging gewoon niet! Chloé die anders zo goed tegen de warmte kan, kreeg hartkloppingen van de warmte en uit voorzorg om de weg niet terug te moeten doen met een flauwgevallen Chloé in de armen, zijn we na toch snel 1 foto te trekken maar weer naar de parking gegaan. Airco vollenbak op, veeeel water gedronken (hadden we tijdens onze korte wandeling ook bij natuurlijk!) en iets gegeten om terug op krachten te komen.


Op de volgende stop, Devils Golf Course bleef Chloé in de auto zitten, ik ben toch even uitgestapt (had minder last van de hitte) om een paar foto's te trekken en die zoutgolfkens nog eens van dichtbij te zien. Zabryskie Point was de laatste stop, een korte wandeling bergopwaards voor een prachtig zicht! Chloé is toch nog even tot de helft meegegaan en dan maar even alleen van het uitzicht genoten.


Death Valley, gelukkig niet letterlijk voor ons maar we hebben het mogen voelen! Een prachtige woestijn in de zinderende hitte...




Death Valley... What to say: Its name fits perfect! I was amazed by how beautiful 'death' nature (mostly rocks) can be. We saw some viewpoints like Badwater wich is the lowest place of the US: 855 meters under sealevel.

Weird things we saw in Death Valley:
  • a real 'Top Gun like' F-16 training.
  • A marathon runner with a buggy but instead of a baby he had a giant bottle of water.
  • amazing thunder and lighting

all this at 130 degrees F!!!

Greetings,

Anke & chloe

vrijdag 16 juli 2010

Yosemite


Hey there!

Alles oké daar 9uur verder? Hier alles nog steeds prima!

Na 4 dagen met de bus, de F-tram (nee, niet de F***ing, heet gewoon F-tram) en cable car rondhossen in the windy city, langs zoveel mogelijk toeristische en minder toeristische plekjes en winkels (zie foto's), zijn we eindelijk met de wagen op avontuur. Al heel wat dollars armer en leuke ervaringen en souveniers rijker en nog steeds gezond en wel!

Onze eerstvolgende stop op de planning: Yosemite National Park, echt AWSOME!!! En na het frisse San Francisco lekker warm! Gisterenavond hier toegekomen en meteen meer dan een uur bezig geweest om ons te installeren in de tent in Curry Village. Aan de balie waar we ons incheckten stond een tv op met een filmpje dat je waarschuwde voor wat er met je wagen of tent kon gebeuren indien je er iets van eten, toiletgerief, water of ander voorwerp met een eetbaar geurtje in zou laten. De beren die hier rondneuzen hebben een zéér goed reukorgaan. Ook al zit je eten in een zak, in een afgesloten box en in je koffer of in je tent, toch zullen ze het rieken en er volledig voor gaan met als gevolg... Mooie filmpjes waarop een autodeur helemaal verwrongen te zien is en de inhoud van de wagen overal verspreid ligt. Of een tent die opengereten is en waar ook alles uitgegooid is... Ge zou voor minder meer dan een uur bezig zijn met alles uit uw bagage te halen, heel den auto te onderzoeken en alle 'geurrijke' dingen in de 'beerbak' voor je tent te steken! Deze bak is heel stevig en door beren niet open te krijgen.

Maar goed, vannacht geen beren gehoord en alles is nog heel, we hebben dat dus goed gedaan! Vandaag al een stevige wandeling in de kuiten. Naar Vernal Falls en verder naar Nevada Falls, 2 deftige klimmetjes met een douche van de waterval op weg naar de top van de Vernal Falls. De adembenemende uitzichten maakten het de stevige wandeling waard. De foto's spreken voor zich en werden dan ook massaal getrokken!

Hopelijke is het nog steeds lekker warm in België!


In English as requested... (Excuse my grammar and spelling mistakes)

So, we left San Francisco with a lot of souvenirs and new clothings ( 2 pair of Nike shoes 4 Chloé for the price of 1 pair in Belgium!!!) but with a lot less dollars ;o)... our adventure is about to begin!! Next stop was Yosemite National Park known 4 it's great views and stunning nature! We climbed up to two very beautiful falls (about 2500 meters). We could climb very close to the first one, so close that we got a nice and refreshing shower!! Leaving us with a super awsome view including a rainbow.. The second fall was as rough as the climb to it. But ones up there it was so nice! We baded our poor feet in the ice cold water of the fall..
Yosemite is also known as a habitat for bears, you have to take many precautions, all food and smelly toiletteries have to be put in a tank made of steel. Otherwise you get a latenight visit of a bear in your tent or the bear might destroy your car...

We are now in Mammoth Lakes our reststop before Death Valley and by tomorrow afternoon we should be in Vegas Baby!!

Many hugs,

Anke (NL) and Chloé (ENG)

zaterdag 10 juli 2010

Mc Chloé's

Je weet het al of niet, Chloé is verzot op 'ne goeien hamburger'! En hier in de States... Smijten ze er als het ware mee naar je hoofd!
We vinden het heel leuk dat jullie ons volgen op de blog en om het niet te ééntonig te maken dachten we, we zetten er eens iets interactiefs op! En... er vallen prijzen te winnen! Reageer op dit berichtje en zet in de reactie je naam en het antwoord op onze vraag en wie weet ben jij de gelukkige. Bij meerdere juiste antwoorden zal een onschuldige hand de winnaar trekken:

'Hoeveel hamburgers zal Chloé eten tijdens onze 5 weken West-USA?'

Tip: Dag 1 in SF was het al meteen raak....

Veel succes!

For our English-reading friends:
You can win a price by answering following questions correctly:

'How many burgers will Chloé eat on our 5-week trip through the West-USA?'
Fill in your answer by responding on this message and who knows, you might be the lucky winner!
Tip: The first day in SF, she already had one...

Good luck!

Cable Car

De cable cars zijn het kenmerk van San Francisco. Een ritje met deze trams mag dan ook niet ontbreken aan ons bezoek.

Fun Facts:

- Het kabelsysteem (waarmee de trams worden voortgetrokken) bevindt zich ondergronds, de gripman in de tram bestuurt de rem.

- Tweederde van de kandidaat gripmannen zakt voor de training.

- Elk jaar wordt er een belwedstrijd georganiseerd, de gripmannen laten horen hoe muzikaal ze zijn met hun trambel, tijdens onze rondrit werden er verschillende (hiphop)deuntjes gespeeld om voetgangers te waarschuwen voor de tram...

vrijdag 9 juli 2010

Goodmorning Belgium!

Vanuit gate B28 al even bijtypen voor onze blog. ’t Is zo eens wat anders dan al wachtend kaarten of sudoku spelen! ;o)

Dinsdagavond pakten we onze bagage in. Een serieus werkje! We moesten toch ’t één en ’t ander op ons logeer bed achterlaten wegens ‘hm, da krijg ik er niet meer bij zenne!’. Ons tentje is (zonder piketten welliswaar) mee als handbagage, ’t is ni groot maar we zijn al blij dat onze matjes en slaapzakken en kookgerief in de koffers konden! Met dit weer was het dus letterlijk zweten en zwoegen om alles in 2 koffers en 2 dagrugzakken te krijgen. Bon, we zitten hier dus ’t is gelukt en we hebben altijd onze bankkaart mee voor moest er toch iets essentieels achtergebleven zijn…

Met het inchecken geen probleem gehad, er werd wel even naar onze ‘tentpalen’ gekeken, ziet er grappig uit op dat schermke. Maar die mogen toch mee de vlieger op. Chance! Want zonder die buigdinges zijn we niks met ons tent natuurlijk! De piketten zitten in de bagage, zo snugger waren we gelukkig wel! Nu hopen dat ze er in Londen en America niet moeilijk over doen natuurlijk. Maar soit, tot hiertoe alles in orde!

Tegen vanavond 23u30 zitten we in San Francisco, daar is het dan donderdagnamiddag 14u30 dus we kunnen gelijk al een toerke doen met de cable-car! Klinkt nog een beetje ver-van-m’n-bed maar ons verlof is wel degelijk begonnen, joehoew!!!!

Allé, we zullen ne keer testen of de wireless hier goed functioneert en dit al op den blog zetten. Ge ziet, we doen ons best om jullie zo up to date mogelijk te houdené! ;o)

Tot blogs!

Wij stappen zodadelijk de vlieger op!

Vrijdag 9 juli, 4u30 Belgische tijd (19u30 SF tijd)
We zitten in San Francisco!!!!! Doodmoe maar zeer tevreden! Na een grappige douanecontrole (Lees: kort maar krachtig kruisverhoor, inclusief vingerafdrukken) De douanier was van Aziatische afkomst en toen hij vroeg naar onze familieband herhaalde hij toch twee maal zeer verbaasd: ‘joe lief toegetter??’ Hij moest weten hoeveel geld we op zak hadden, wie wie had verleid en hoelang we al samen waren. En (kers op de taart!) hij zei dan maar heel eerlijk dat Anke er agressief uitzag…. (noot van Anke: Wa wilt ge na meer dan 10uur vliegen???)

Na het inchecken in Andrews Hotel (proper en gezellig) al een stevige wandeling gemaakt langs Union Square en China Town. Een fijne eerste kennismaking en het smaakt naar meer!

Heel veel groetjes van ons!

Chloé en Anke