zondag 18 juli 2010

Death Valley

Hawdy! That's how they welcome you in Mammoth Lakes...

Van hieruit vertrekken we richting Death Valley! Nog een eindje rijden en vlak na Lone Pine naar links, de woestijn in! We hebben 15 liter water mee, eten in de coolbox en onze naftbak is volgetapt, klaar voor het avontuur!



We hebben er blijkbaar 'n goede dag voor uitgekozen, 130°F voorspeld en het is te merken! Bij de inkom van het park staat een bord 'EXTREME heat danger' en dat terwijl er en kilometer ofzo naast dezelfde baan een lange grijze wolk hangt waar af en toe een donder en bliksemschicht uitkomt. Ah ja, op de bergpas met de nodige afgronden scheerde er helemaal 'Topgun'-gewijs een F-16 over ons de diepte in, al draaiend en echt recht naar beneden. Waar zo'n woestijn al niet goed voor is! En op diezelfde pas reden we een jogger voorbij... Even teken gedaan of alles wel oké was maar de volgwagen reed voorop dus alles oké. De zotten zijn de wereld nog niet uit! Zo zagen we er trouwens 2, blijkbaar is er een 'Badwater'-marathon, onze eerste stop trouwens. Een plaats die 855 meter onder het zeeniveau ligt. Je kan hier een zeer korte wandeling 'ondergaan' naar een grote witte zoutvlakte maar dat was buiten de hitte gerekend! We zijn er nét niet geraakt, we waren misschien hooguit 8 minuten uit de wagen, verder ging gewoon niet! Chloé die anders zo goed tegen de warmte kan, kreeg hartkloppingen van de warmte en uit voorzorg om de weg niet terug te moeten doen met een flauwgevallen Chloé in de armen, zijn we na toch snel 1 foto te trekken maar weer naar de parking gegaan. Airco vollenbak op, veeeel water gedronken (hadden we tijdens onze korte wandeling ook bij natuurlijk!) en iets gegeten om terug op krachten te komen.


Op de volgende stop, Devils Golf Course bleef Chloé in de auto zitten, ik ben toch even uitgestapt (had minder last van de hitte) om een paar foto's te trekken en die zoutgolfkens nog eens van dichtbij te zien. Zabryskie Point was de laatste stop, een korte wandeling bergopwaards voor een prachtig zicht! Chloé is toch nog even tot de helft meegegaan en dan maar even alleen van het uitzicht genoten.


Death Valley, gelukkig niet letterlijk voor ons maar we hebben het mogen voelen! Een prachtige woestijn in de zinderende hitte...




Death Valley... What to say: Its name fits perfect! I was amazed by how beautiful 'death' nature (mostly rocks) can be. We saw some viewpoints like Badwater wich is the lowest place of the US: 855 meters under sealevel.

Weird things we saw in Death Valley:
  • a real 'Top Gun like' F-16 training.
  • A marathon runner with a buggy but instead of a baby he had a giant bottle of water.
  • amazing thunder and lighting

all this at 130 degrees F!!!

Greetings,

Anke & chloe

5 opmerkingen:

  1. waauw, al zoveel gezien zeg! en jullie zien er ondanks de hitte en vermoeienis nog geweldig goed uit. toch wel spannend vind ik, als ik lees en zie wat er allemaal te gebeuren staat.in ieder geval ik volg jullie, na zelf een paar daagjes in het zuiden van Frankrijk te hebben gezeten. beetje bouwkampachtig bij enorm vriedelijke zachte mensen. heeft deugd gedaan.
    Allé meisjes, blijf voorzichtig en geniet van al wat de moeite waard is!
    ons moeke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goe bezig ginder! klinkt allemaal geweldig!
    zet maar veel fotokes op den blog, dan kunnen wij hier wat voor ons scherm zitten kwijlen :-)
    geniet er maar van en niks doen wa kik ook ni zou doen hé ;-)
    doei!
    Barbara (en uiteraard ook Serge en dze kidz)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Just seems to keep getting better guys! You must be loving it! We've had some hot days here too, but nothing like what you're experiencing! It's Belgium national day tomorrow (as you of course know!) which means the clouds have now come and no doubt rain is on its way!

    Hope you keep having fun!
    Thinking of you both and big hugs!
    Hils x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. OMG 130F, das dus 54,4Celsius!!!!
    niks voor mij!
    RESPECT!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey! Benieuwd wat jullie van Las Vegas vinden. Toen wij de Nevada-woestijn inreden begon het te regenen (dat was begin juni) dat had het in 40 jaar niet gedaan vertelde ze later, maar dat geloofden we niet.
    Guido

    BeantwoordenVerwijderen