maandag 26 juli 2010

Momument Valley

Gegroet allen!

Als er 1 ding is waar mijne mond echt van openviel... Dan was het het uitzicht op Monument Valley wel! Zelfs een beetje ontroerend, zo mooi!


We zagen de 'monumenten' al van ver in de auto, vanuit de auto dan ook al veel foto's proberen te trekken maar dat gaf natuurlijk niet echt weer wat het moest. En dan, vanop onze camping, tussen 2 bergen door een prachtig zicht op de vallei... Echt super! 's Morgens nog veel te moe uit uw tent kruipen en een prachtig uitzichtje wenst u goeiemorgen... Ge zijt meteen goed gezind! We sliepen in Gouldings Campground, Gouldings is de naam van alles dat net aan de overkant van de ingang van het park is. We aten dan ook met een geweldig uitzicht op de vallei in Gouldings Diner!


Na het opzetten van onze tent en een lekkere lunch dan toch maar het park zelf in. Eén route kon je met de wagen doen, een andere route mocht enkel als je je inschreef voor een tour. Dus wij, oké, dan doen we gewoon wat we zelf kunnen! Na de nodige foto's vanop de uitkijk aan het visitercenter was het dus aan ons. We zagen dat de weg in de vallei 'gene macadam' was maar we hadden al eerder op een zandweggetje gereden dus hopla! Ja wadde! Na de eerste bocht was het al duidelijk dat deze weg misschien ooit plat was maar ondertussen vol putten en bulten zat. Sommige stukken reed je echt gewoon over de rotsen. Een avontuur op zich! Aan onze eerste stop waarna een stijle bocht volgde was duidelijk dat deze bocht geen doetje was, we hoorden wielen zotdraaien in het zand, het was zelfs een beetje fille. Je zag de chauffeurs echt kijken naar elkaar van 'manmanman, zaaaalig!' En de passagiers 'oh my god!!! Pas opé!!!!' Bon, we zijn geen doetjes en iedereen reed er blijkbaar met een gewone auto door dus, wij kunnen dat ook! Heeeeel voorzichtig naar beneden, geen probleem, wel heel even de grond geraakt met de voorste bumper maar ja, daar dient 'n bumper vooré! ;o) Na deze bocht echt puttenputtenhobbelputtenhobbel... Die jeepkes enzo met 4X4 sjeezden erover alsof het niets was, al de rest had er toch iets meer moeite mee. En we zaten nog maar helemaal int begin van de route! Na even informeren over de route bij een Indiaan die een groep rondreed toch maar besloten om terug naar boven te rijden en het niet te riskeren om op deze weg iets voor te hebben met ons huurautootje. Als we dan de hulplijn moesten bellen... Dan wast payer! Met een huurwagen moogt ge niet op 'unpaved road' wat onmogelijk is want dan zouden we bijna geen camping opmogen... Maar bon. Terug naar boven dus. Het stijle bochtje was best wel spannend. Van links naar recht over de weg, zoeken naar het pad met de minste putten in of een manier zoeken om die putten tussen de wielen te krijgen in plaats van er in te rijden... Chloé zat heel gespannen mee te kijken naar de baan en mee te navigeren, ik vond het best wel leuk! Zo ne keer iets anders dan een lange baan door de woestijn ofzo! ;o)


Soit, dit terzijde. Monument Valley was dus gewoonweg superfantastischprachtig! Volgende stop is Page, bij Lake Powell en Glenn Canyon!


Is het daar nog steeds lekker warm? Al genoten van een welverdiende vakantie? Laat maar weten hoe het daar isé!
Groetjes van ons!


_ _ _


Wow! Spectacular!! Really the background of a Western movie. you can see the Monuments miles ahead before you actually arrive @ the park. Visiting the park was an adventure itself. Our Trotterguide told us that we could visit the park by car, so we did. But the road was in horrible condition, filled with bumps and rocks. So we did a 3 miles per hours rallyrace (off road). Anke was the talented driver but we did turn back before seeing the whole park. Just to be sure the we could return the car in 1 piece.



We had a great diner @ Gouldings dinner. Where you got a panoramic view on the Monuments. We got lucky to see a rainbow shining from one of them. The waitress said: two weeks ago there were 2 rainbows crossing over eachother.


When we got back to our tent, it was filled with red sand of a minor sandstorm... Luckely this was our (4 now) last night camping, tonight we get to sleep in a real bed!


Kisses and hugs

1 opmerking:

  1. ladies, ik ben zooooooooooooo jaloers hè :)
    ik zie me al in den auto zitten, lekker manouvreren en vooral jaloerse blikken werpen naar die 4x4s
    zalig!
    gelukkig zijn jullie in 1 geheel teruggekeerd uit monument valley

    hier alles trouwens tiptop.
    tis beetje nat en wat kouder dan begin juli, maar ik heel content met dit Belgische weertje ;o)

    x

    P

    BeantwoordenVerwijderen